Настільна версія
мова | язык

Лікарі продовжують дитинство, щоб діти визначилися зі своєю статтю

23 Січня, 22:24

Поділитися:

Таке лікування охрестили "методом Пітера Пена" – на честь казкового хлопчика, що не хотів дорослішати.

Шістьом діткам у Великобританії лікарі змушені медикаментозно "відкладати" пубертат, оскільки вони досі не визначилися, хлопчики вони чи дівчатка. Це робиться для того, щоб, за потреби, провести операцію зі зміни статі до настання статевого дозрівання. Критики цього методу підкреслюють, що 8 із 10 дітей, яким здавалося, що вони народилися не тієї статі, змінюють свою думку, вступивши до пубертатного віку. Між тим апологети подовження дитинства в таких випадках запевняють, що чверть таких дітей у віці 11-15 років завдають собі якоїсь шкоди. Аби відкласти настання пубертату, дітям даються ліки, що діють на гіпоталамус.

Це лікування вже охрестили "методом Пітера Пена" – на честь казкового хлопчика, що не хотів дорослішати. Після досягнення пацієнтом потрібного за законом віку здійснити йому операцію зі зміни статі буде простіше. Наприклад, для перетворення жінки на чоловіка не знадобиться мастектомія (видалення молочних залоз). Наймолодшим транссексуалом Британії стала Джекі Грін, яку прооперували в Таїланді в 16 років. Народилася вона хлопчиком, і її назвали Джек. Те, що насправді він – дівчинка, Джек-Джекі усвідомив у 4 роки.

Медикаментозне відкладання пубертату коштувало його мамі кілька десятків тисяч доларів, однак тепер її дитина змогла взяти участь в конкурсі Міс Англія. Непростий шлях попереду в 12-річного Ентоні, який вважає себе дівчиною та зветься тепер Люсі. Так само, як і Джекові, аби одержати лікування, йому довелося вирушити до Сполучених Штатів, бо в Британії до 2011-го року такого не робили.

Помилковий заголовок — Ksrfhs ghjljd;e.nm lbnbycndj? oj, lsnb dbpyfxbkbcz ps cdj'. cnfnn.

23 Січня, 22:24

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день свободи слова в ЗМІ

Міжнародний день сонця

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Гаврило, Григорій, Микита, Олександр, Федір