Настільна версія
мова | язык

Українців просять проявити нацгордість й не ходити на фільми, дубльовані російською мовою

12 Березня, 23:34

Поділитися:

Українців закликали проявити громадянську позицію й відмовитись від перегляду у кінотеатрах фільму "Примарний гонщик: дух помсти", озвученого російською мовою.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, з такою ініціативою виступив громадянський рух "Відсіч".

Активісти запропонували продемонструвати "антиукраїнським прокатникам національну гордість і небайдужість до України" й відмовитись тимчасово від перегляду "Примарного гонщика-2".

"Ми всі ще добре пам'ятаємо часи, коли українці не мали можливості дивитись іноземні кінофільми рідною мовою. В останні роки завдяки зусиллям багатьох людей в Україні сформувалась потужна індустрія українського кіноперекладу, який, за оцінками багатьох експертів, своєю якістю є кращим від російського", - зауважили громадські діячі.

Вони уточнили, що статистика свідчить про те, що лише за 2011 рік кількість українців, які ходять в кіно, збільшилась на 15%, а український бокс-офіс склав понад 720 млн грн.

"Однак знайшлись в Україні люди, які прагнуть повернути Україну в старі часи. Залежна від своїх російських партнерів компанія "Інтер-фільм" випустила в прокат в Україні другу частину "Примарного гонщика" виключно в російському перекладі, позбавивши українців права дивитись його українською", - наголосили у "Відсічі".

На переконання активістів, кожний українець, який має національну гордість, "повинен нагадати недобросовісному прокатнику та його російським партнерам, що ми живемо вже не в СРСР, а в незалежній державі".

"І зробити це можна лише в єдиний спосіб – покарати тих, хто зневажає українців, гривнею, - пояснили молоді люди. – Це в наших силах – змусити прокатника продублювати фільм українською мовою або спонукати виробника укласти угоду з іншим, більш поважаючим Україну, прокатником".
Помилковий заголовок — Erhfїywsd ghjcznm ghjzdbnb yfwujhlscnm q yt [jlbnb yf askmvb? le,kmjdfys hjcsqcmrj. vjdj.

12 Березня, 23:34

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій